2. 4. 2025   |   svátek má Erika
 

Sýrové brambory

Název Množství a jednotka
brambory 500 g
eidam 50 g
šunka 50 g
strouhanka 1 - 2 lžíce
máslo 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Pak je oloupeme a nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme máslem a střídavě klademe vrstvu brambor, kterou osolíme, posypeme rozmarýnem, vrstvu sýru nakrájeného na plátky a nahrubo nastrouhanou šunku. Vrstvy střídáme a poslední vrstva jsou brambory. Posypeme je strouhankou, poklademe kousky másla a v troubě pečeme asi 30 minut.


 


RECEPTY

Záhorácký pstruh

Postup: Pstruhy si omyjeme, osušíme , nasolíme a necháme odležet. Žampiony oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldoto s hříbky

Postup: Špaldové kroupy zalijeme dostatečným množstvím studené vody, přidáme hrst... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechová prkýnka

Postup: Smícháme všechny suroviny v těsto (ořechy dávám jaké zrovna mám, lískáče, někdy... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí medailonky s kaštany

Postup: Krůtí nebo kuřecí maso nakrájíme na medailonky, dáme do misky a promícháme se 2... zobrazit recept

RECEPTY

Lososová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na másle necháme zpěnit cibuli... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...